Olen Taina Hirvonen. Perheeseemme kuuluvat minä, esikoiseni tytär ja kaksi poikaani. Lemmikkeinä meillä on useampi kissa sijoituksessa eripuolilla suomea, sekä vanhemman poikani luona nuori Rigoletto ja kotonamme eläkkeellä olevat kultamme Belmonte ja Nalle.

Vuonna 2002 perheeseemme tuli ajankohtaiseksi harkita lemmikkieläimen hankkimista. Lapset olivat pyytäneet sitä jo pitkään. Olimme mökillä Itä-Suomessa kun lapset löysivät marketin seinältä ilmoituksen “Annetaan kaunis tyttö kissanpentu hyvään kotiin”. Lapset olivat tietenkin aivan tohkeissaan ja halusivat soittaa pennusta. Niin meille tuli todella suloinen, sininen, pitkäkarvainen kotikissa. Se oli virallisesti vanhimman lapseni 9-vuotis syntymäpäivälahja. Annoimme sille nimeksi “Sissi”.

Sissistä tuli rakas lemmikki ja lapset halusivat hoitaa sitä kilvan. Mutta tietenkin kun lapsia on kaksi ja kissoja yksi niin siitä seurasi, että aina toinen jäi ilman kissaa toisen pidellessä pentua. Katsellessani vuoron perään kummankin pettymystä, päätin että ehkä olisi parempi että kummallakin olisi oma kissa. Niinpä päätimme vanhemman poikani saavan myöskin syntymäpäivälahjaksi oman kissanpennun.

Helsingissä oli kissojen maailmannäyttely ja sieltä poikani löysi itselleen mieluisan rodun: Ragdollin. Pienen etsiskelyn jälkeen meille muutti ihana, valkoinen, pehmeäturkkinen ja sinisilmäinen tyttöpentu, joka sai nimekseen Lumikki. Lumikista ja Sissistä tuli pian parhaimmat ystävät. Lumikki oli näyttely- ja kasvatustasoinen kaunotar, joten pian aloimme käydä myös näyttelyissä.

Kolmas kissamme, Nalle, löytyi Virosta kissanäyttelystä. Olimme miettineet että haluaisimme vielä kolmannen kissan, American Curl-rotuisen. Näyttelyssä oli sattumalta muutama vapaana oleva curli, joten ei kun puhumaan kasvattajalle. Niin Nalle muutti meille Suomeen. Nallesta tuli oikea “äidin kulta”. Missä äiti, siellä Nalle. Nallen lempipaikka on, missäs muualla, sylissä tai olalla, mistä voi seurata aitiopaikalta ”mitä tapahtuu”.

Nykyään meillä on useampikin kissa, lähinnä omia kasvattejamme. Kaikki pennut ovat Lumikin tai Nallen jälkeläisiä. v.2012 Nallelle syntyi jo 5. ja Lumikille 3.sukupolvi Operadoll’s pentuja.